sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Sunnuntairatsastelut

Vapella oli kaksi vapaapäivää putkeen, joten tänään oli helteestä huolimatta käytävä köpöttelemässä. Lämpötila oli 28 astetta, vaikka vitkuttelin melkein iltaseitsemään tallille menoa. Ratsastettiin Vappu puoliksi vuokraaja Helenan kanssa.




Tehtiin koutsin määräämiä harjoituksia, eli kolme puomia kulmassa viistossa linjassa, jonka jälkeen kavaletti lyhyen sivun keskellä. Näitä sekä käynnissä että ravissa. Tämän harjoituksen seurauksena huomaa selkeän eron liikkeiden ilmavuudessa sekä tasapainossa.



Vastataivutuksia

Vapun vuokraaja Helena selässä
Viime ajat ollaan kentällä ratsastaessa menty aikalailla samalla kaavalla. Alkuun paljon väistöjä, ympyröitä ja voltteja, ravissa temponvaihteluita. Tavoite "suora hevonen" mielessä joka tehtävässä. Fysioterapeutti määräsi Vapun takajalkojen venytykset, joita ollaan melko tunnollisesti tehty aina ennen liikutusta. Nyt selkeästi kuvistakin huomaa, että takajalat todella työskentelevät, ja Vapun persauksesta on ruvennut läskiä sulamaan pois, jes!



Ennen viime valmennusta Vapulla oli jälleen ohjasajo. Tällä kertaa sujui todella hyvin! Vape oli todella energinen, liikkui alusta lähtien tasapainossa ja rikkoi ravia posarille entistä vähemmän. Kunpa olisinkin saanut jotenkin kuvattua kuinka tyytyväinen tamma itse oli itseensä ohjasajon jälkeen, tai miten mahtava ratsu se onkaan ohjasajon jälkeisenä päivänä. Kuten kuvistakin näkee, ohjat saivat olla ihan löyhällä kun Vappu tiesi miten tuli toimia.

1 kommentti: